Nicolae Bălcescu – Paicu
 Hram: Sfântul Ierarh Nicolae
 Adresă: satul Nicolae Bălcescu, comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Călăraşi
 Preot paroh: Mircea IONESCU

BISERICA SFÂNTUL IERARH NICOLAE – PAICU - NICOLAE BĂLCESCU
 
 ISTORICUL COMUNITĂȚII. Biserica cu hramul Sântul Ierarh Nicolae este aşezată în centrul satului Nicolae Bălcescu, sat ce a luat fiinţă în anul 1894, lângă şcoala cu clasele I-VIII.
 Costul terenului şi al lucrărilor de construcţie a sfântului locaş a fost suportat de enoriaşii parohiei şi prin ajutor financiar primit de la Sfânta Arhiepiscopie a Bucureştilor.
 ISTORICUL BISERICII. După cum glăsuieşte textul PISANIEI, aflată într-o stare avansată de degradare, scrisul fiind şters în cea mai mare parte, construcţia bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae s-a făcut între anii 1948-1979. De lucrări s-au ocupat pr. Nicolae Levu şi pr. Dragomir Coman. Lucrările de pictură au fost supravegheate de pr. Constantin Mihăiescu, iar lucrările exterioare au fost făcute în anul 1994-1995, sub supravegherea pr. Mircea Ionescu.
 ARHITECTURA. Sfântul locaş, construit din cărămidă şi învelit cu tablă zincată, are formă de cruce, cu trei turle: una mare pe naos şi două mai mici pe pronaos.
 PICTURA, care se află în stare bună, a fost realizată de către pictorul Trăşculescu Gheorghe, iar slujba de sfinţire a fost săvârşită de către Preasfinţitul Episcop Vasile Târgovişteanul, în anul 1982.
 PREOŢI slujitori, de la înfiinţare până în prezent, în ordine cronologică: preotul Levu Nicolae (1930-1956), preotul Dragomir Constantin (1965-1974), preotul Mihăiescu Constantin (1974-!986) și preotul Ionescu Mircea (1986-până în prezent).
 ACTIVITĂȚI. Parohia are grup de Cateheză în programul „Hristos împărtășit copiilor”. A încheiat un parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Nicolae Bălcescu - Preasna.